Przepis na peeling kawowo-cukrowy
Lato już niestety za nami. Po jego obecności pozostały nam wspomnienia, oraz opalenizna.
Teraz nadszedł czas, aby jak najdłużej cieszyć się pięknym kolorem skóry – na przekór niskim temperaturom i jesiennej aurze.
Najlepszą metodą, by równocześnie zachować „opalony” koloryt i pielęgnować skórę, jest używanie balsamów brązujących.
Niestety samo nałożenie specyfiku na skórę nie wystarczy – należy ją do tego zabiegu najpierw odpowiednio przygotować.
Tutaj właśnie wkracza nasz tytułowy bohater – Peeling Kawowy.
Jest on niezastąpiony w usuwaniu martwego naskórka, wyrównywaniu faktury skóry, ujędrnianiu oraz walce z cellulitem! Ale to nie wszystkie jego zalety. Najpiękniejsze jest to, że możecie go przygotować samodzielnie, w domowym zaciszu, ze składników, które już posiadacie!
Jak to zrobić? Poniższy film dokładnie opisuje jak wykonać taki peeling.
Poniżej lista potrzebnych nam składników:
- kawa mielona, najlepiej niedroga 😉
- oliwka do ciała, bądź oliwa z oliwek,
- cynamon mielony,
- cukier biały kryształ,
- słoik, bądź inny pojemnik do przechowywania peelingu,
- łyżka
To tyle. Jeśli mamy już wymienione składniki, możemy samodzielnie wykonać prawdziwy eliksir młodości!